Selecteer een pagina

In eerste instantie was ik expert op het gebied van voeding en gezondheid. Maar in 2014 werd ik ook ervaringsdeskundige en ontdekte ik mijn missie. 

 

Want toen ik, Lisanne Bosch, in 2014 zelf enorm ziek werd ontdekte ik ook echt zelf wat de enorme invloed van voeding op mijn gezondheid was. Toen dacht ik: dit moet iedereen weten. 

Zelf liep ik al jarenlang te tobben met mijn gezondheid. Ik was altijd snel moe, had vage klachten en dacht al een tijd.. hmm.. wat zou dit toch zijn? Mijn voormalige huisarts zocht niet zoveel achter de vage klachten en ijzertekorten die ik al jaren had. Maar toen ik na mijn studententijd verhuisde en een nieuwe huisarts kreeg, werd ik meteen doorgestuurd.

Een diëtist die afviel, al jaren ’s morgens misselijk was, een onregelmatig ontlastingspatroon had en allerlei vage klachten, terwijl ze gewoon gezond at at? Dat vond hij maar raar.

Hoppatee, een enkeltje naar de afdeling maag-, darm- en leverziekten van het plaatselijke ziekenhuis. Waar ik grondig werd onderzocht en er antistoffen werden gevonden die wezen op coeliakie, een ziekte van het immuunsysteem waarbij o.a. mijn darmen ontsteken en beschadigen als ik gluten binnen krijg.

Meer onderzoek volgde en de diagnose werd bevestigd. Als diëtist dacht ik, oké, een glutenvrij dieet! Dat komt helemaal goed, ik ben immers diëtist dus dit rocken we even! Maar zo simpel bleek dat niet te zijn. Etiketten zijn vaker onduidelijk dan duidelijk & niet alleen loop je tegen praktische dingen aan, maar met name ook op het sociale vlak komt er veel bij kijken.

Doordat ik zelf als diëtist tegen veel aspecten aan liep, dacht ik: jeetje, wat moet dit heftig zijn voor mensen die geen voeding & diëtetiek en master in global health als achtergrond hebben.

Daarom zet ik mij sindsdien als ervaringsdeskundige én expert in om mensen met voeding meer controle te geven over hun gezondheid en specialiseerde ik me in voeding bij prikkelbare darmsyndroom en ontstekingsziekten van het maagdarmkanaal (coeliakie en IBD). Met mijn team van gespecialiseerd diëtisten, evidence based online programma’s en gebruik van social media willen wij de diëtist een nieuw imago geven. Voor jou.

Als jij om medische reden een dieet moet volgen? Dan zijn wij er voor jou

Mijn visie op voeding is eigenlijk heel simpel. Zorg voor een goede, gezonde basis, dan kun je daarnaast ook echt genieten van iets lekkers. 

Samen met het team van gespecialiseerd diëtisten kijken we juist naar hoe je bijvoorbeeld wél lekker uit eten kunt zonder hiervan klachten te krijgen. Of kunt genieten van een taartje. We geloven niet in het woord “kan niet” maar denken in oplossingen. We kijken vooral naar “wat kan wel”!

En ik houd het altijd vooral zo makkelijk mogelijk. Geen dure woorden of ingewikkelde vaktermen uit de medische wetenschap, maar lekker alles gewoon in simpele “jip & janneke” taal zodat we het allemaal begrijpen. 

In mijn ogen gaat jezelf voeden verder dan “wat stop ik aan eten en drinken in mijn lichaam”. Want je gezondheid en energielevel hangt van zoveel meer factoren af. Sta je er weleens bij stil hoe jij jezelf voedt in de breedste zin van het woord? Hoe zorg je op dit moment voor jezelf?

Doe je waar je energie van krijgt? En stel je grenzen als het nodig is? Krijgt je lichaam voldoende beweging? En hoe sta je in het leven? Heb je voldoende ontspanning en kom je voldoende in de natuur? En hoe zit je mentaal en emotioneel in je vel?

Kortom: hoe zorg je niet alleen letterlijk voor goede voeding, maar ook figuurlijk? Wat is goede voeding voor jou? 

Mocht je hier begeleiding bij zoeken, dan help ik je graag met mijn team aan gespecialiseerd diëtisten. We zijn allemaal ervaringsdeskundige én expert en werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.